Postup: předehřejeme troubu na 80°C. Telecí maso omyjeme, osušíme, potřeme solí a pořádně opepříme. Snítky šalvěje propláchneme a osušíme. Přitiskneme je k masu a pevně přivážeme kuchyňskou nití. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a maso na něm osmažíme z obou stran cca 5 minut. Osmažené maso okamžitě vložíme do pekáče a do předehřáté trouby, kde ho pečeme při mírné teplotě cca 20 minut. Z pánve slijeme vypečený tuk. Sedlinu z pánve zalijeme vínem, omáčku přivedeme k varu a trochu ji zredukujeme. Přidáme telecí vývar a omáčku necháme svařit asi na 100 ml. Lanýže necháme okapat, nálev slijeme a přidáme do omáčky. Lanýže nasekáme najemno a přidáme do omáčky. Hotovou omáčku odstavíme. Když se telecí maso upeče dorůžova, vyjmeme ho z trouby, odstraníme lístky šalvěje a maso nakrájíme na plátky, které položíme na talíře. Omáčku ještě jednou uvedeme do varu, přidáme několik malých kousků másla a důkladně promícháme. Dochutíme solí a pepřem a přelijeme jí plátky masa. Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.